Farema Företagsservice AB © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

 

Miljöpolicy

 

• Om Farema »

• Miljöpolicy »

• Kontakt »

 

                           

                                                    Och så var det det här med miljön...


 

En ren arbetsmiljö är grunden för personalens välbefinnande.

För hög dammhalt eller felaktig luftfuktighet kan innebära avsevärda besvär för allergiker och astmatiker. Med rätt städmetod och utrustning kan man minska riskerna och problemen avsevärt för dessa grupper.

En av de största miljöfällorna är rengörings-kemikalierna. Och det största problemet är inte bristen av miljömärkta produkter, utan att de allra flesta doserar alldeles för mycket. Följden blir inte bara negativt för miljön - för mycket rengöringsmedel gör t ex golven matta och flammiga och kan med tiden skada dem. Med rätt utbildning av personalen och med städdagar där man utesluter kem  i städ-programmen kommer man tillrätta med dessa problem.

En annan aspekt är företagets helhetsintryck utåt. Även om företaget skulle ha gamla och slitna lokaler så ger det ett gott intryck på besökare om lokalen är ren. De flesta lokaler kan snyggas till väsentligt med en storstädning. De flesta golv kan maskinskuras och behandlas vilket skulle resultera i att golven skulle se nästan nya ut plus att det underlättar för städningen, eftersom smutsen inte fäster lika lätt på behandlade golv. En entrématta ger ett varmt välkomnande intryck samt skonar de övriga golven i lokalerna eftersom det mesta av smutsen stannar i mattan . Rena fönster släpper in ljus och ger lokalen ett rent intryck.

 


En duktig och engagerad lokalvårdare vet att man alltid städar med ögonen och inte med händerna. 

Så även duktig städ-personal som inte får feedback blir därför efter ett tag "hemmablind", ty även en "pärla" behöver också poleras.